diumenge, 3 de novembre del 2013

L’obra d’Enric Ansesa és present en l’exposició “Le Noir Absolu” que es pot visitar a París del 31 d’octubre al 30 de novembre.


“Le Noir Absolu” és una exposició que té el seu orígen en la publicació del llibre “Le Noir”, de Gérard-Georges Lemaire, l’any 2006. Des d’aleshores, l’autor del llibre ha organitzat diverses exposicions a l’entorn de l’ús del negre en l’obra d’artistes destacats internacionalment fins arribar, l’any 2011, als plantejaments de l’actual exposició que, per primera vegada, es presenta en una galeria privada, la Galerie Grand E’terna, a París.

L’obra d’Enric Ansesa hi és present des de l’inici, formant part del llibre-catàleg que es va publicar l’any 2011. Es tracta, en paraules de Gérard-Georges Lemaire, d’una meditació col·lectiva sobre l’ús del negre en la pintura, l’escultura, les instal·lacions i el film d’artista, analitzant els negres en les seves relacions complexes entre ells i amb els altres colors. Es produeix una lliure confrontació d’experiències entre creadors de diferents generacions i també de diverses orientacions: figuratius, abstractes, conceptuals, que gira a l’entorn d’una qüestió que ha estat un revulsiu en les arts de després del Renaixement i ha pres una dimensió, més radical, amb l’aparició de l’art modern.